In bed liggen is heerlijk om te doen. Al lig je te slapen, een boek aan het lezen of het kijken van een leuke televisieserie, het is allemaal het lekkerst op bed. Om comfortabel te kunnen zijn, is er een goed matras nodig. En dat matras is een koudschuim matras.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een matras gemaakt van hightech- schuim. Dit betekent eigenlijk dat het materiaal waarvan het matras gemaakt is een open celstructuur heeft. Het is daarom luchtdoorlatend en kan goed tegen vocht. Matrassen met een gesloten celstructuur zijn bijvoorbeeld matrassen gemaakt van polyether. Deze krijgen uiteindelijk kuilvorming, kunnen wat zweterig worden en gaan niet al te lang mee. Dat koudschuim matrassen een open celstructuur hebben is dus een groot voordeel. Deze eigenschappen maken een koudschuim matras perfect voor mensen die wat zweterig en warm worden tijdens het slapen. Het houdt vrijwel de hele nacht door een neutrale temperatuur. Dat het luchtdoorlatend is, is ook handig voor mensen met allergieën. Koudschuim matrassen zijn hypoallergeen, een reden dat het is veel ziekenhuizen gebruikt wordt.  

Het hightech-schuim wordt ook wel high resilience schuim genoemd. Dit betekent dat de matrassen een lange levensduur hebben en veel aankunnen. Ze zijn veerkrachtig, maar nog steeds soepel. In andere woorden: heerlijk om op te liggen. Koudschuim matrassen vormen geen kuil van het liggen op het matras. In plaats daarvan vormt het materiaal zich weer tot een net matras in de oorspronkelijke vorm. De behoudende vorm zorgt ervoor dat het matras ondersteuning biedt en een hoog ligcomfort biedt.

Kortom is dit matras dus heerlijk om op te liggen en het gaat lang mee. Dit kan wel tot tien jaar zijn! Dat is zeker iets om op te letten bij het kopen van een nieuw matras: duurzaamheid. Matrassen kunnen aardig prijzig zijn, dan wil je wel dat het een aantal jaren meegaat zonder zijn vorm te verliezen. Een koudschuim matras doet precies dat.

Voordelen op een rijtje

Voor de duidelijkheid zijn hier nog de voordelen op een rijtje van een koudschuim matras tegenover andere matrassen. Koudschuim heeft een open celstructuur. Dit helpt om lucht door te laten en om vocht te absorberen. Het is antiallergisch en veilig om op te liggen, ook voor jonge mensen en kinderen.  Een koudschuim matras behoudt zijn vorm, waardoor het lekker blijft liggen en lang mee kan gaan. Zoals elk matras zal het een investering zijn, maar dan krijg je wel waar voor het geld!

Dus waar wacht je op? Zoek je een matras of een nieuw matras? Ga heerlijk slapen op een koudschuim matras!