Wanneer je van start gaat met je nieuwe project of het verbouwen van je woning, dan is het zeer belangrijk dat je veiligheid voorop stelt. Je wilt namelijk niet dat er ongelukken gebeuren en je daardoor letsel oploopt en je project of verbouwing ook vertraging oploopt. Hier kan je meer informatie vinden over hoe je goed en veilig te werk gaat. 

 

Draag altijd werkschoenen

Wanneer je met zware materialen zoals ijzer, beton en gefineerd mdf gaat werken dan kan het wel eens zo zijn dat je een van deze materialen op je voet laat vallen. Deze materialen zijn zeer zwaar en als je geen werkschoenen draagt, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben voor je voet. Je voet wordt namelijk letterlijk verpletterd door het gewicht van de gebruikte materiaal en kan zelfs verbrijzeld worden. Het is daarom verstandig dat je altijd werkschoenen met stalen neuzen draagt die je complete voet beschermen als je bezig bent met zware materialen. Als er iets op je voet valt dat zwaar van gewicht is dan heb je natuurlijk wel pijn maar je hoeft niet naar het ziekenhuis en je loopt ook geen letsel op. 

 

Gebruik altijd een beschermingsbril tijdens het zagen 

Onze ogen zijn zeer kwetsbaar en gevoelig. We hebben ze namelijk de rest van onze leven nodig en daarom is het belangrijk dat jij je ogen ten alle tijden beschermd bij het zagen van materialen zoals hout en gekleurd mdf. Als je hout aan het zagen bent dan kunnen er namelijk enorm veel splinters vrij komen. Deze splinters kunnen ook in je oog belanden en dat wil je liever voorkomen. Ze moeten namelijk altijd op een professionele manier verwijderd worden in het ziekenhuis en je kan er zelfs blind door worden. Wees daarom verstandig en draag altijd een veiligheidsbril tijdens het zagen want een ongelukje zit in een klein hoekje. 

 

Ander beschermingsmateriaal

Er zijn meer manieren om jezelf te beschermen. Je kan bijvoorbeeld het beste en veiligste gereedschap aanschaffen zodat je zeker weet dat er nooit iets mis kan gaan met een machine. Je kan eventueel ook een cursus volgen waar je duidelijk wordt uitgelegd hoe je om moet gaan met machines en wat veel voorkomende fouten zijn. Hierdoor weet je namelijk precies hoe je voortaan of in de toekomst op de veiligst mogelijke manier aan het werk gaat. Ook weet je na het volgen van een cursus welke beschermingsmaterialen er allemaal zijn en welke je kan gebruiken.