4 tips om zelf het leukste relatiegeschenk te maken

Als bedrijf is het belangrijk dat je je waardering toont aan je klanten, medewerkers of partners. Maar hoe doe je dat op een originele manier? Het is gemakkelijk om iets te geven dat praktisch is. Het doel van een relatiegeschenk is namelijk ook dat men jouw bedrijf herinnerd wanneer zij het product gebruiken. Het is alleen niet echt eenvoudig om het perfecte geschenk te vinden dat ook nog eens origineel is. Gelukkig kun je zelf aan de slag gaan en een uniek relatiegeschenk maken. In dit artikel delen we 4 tips om zelf het leukste relatiegeschenk te maken.

Wees origineel

Een belangrijk aspect van een geslaagd relatiegeschenk is dat het past bij de ontvanger. Probeer daarom zo veel mogelijk rekening te houden met de smaak en interesses van de persoon voor wie het geschenk bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan zijn of haar favoriete kleur, hobby's of interesses. Wanneer de ontvanger bijvoorbeeld houdt van padel kun je Padel rackets bedrukken met het logo van het bedrijf. Hierbij weet je zeker dat het geschenk gebruikt gaat worden. Op die manier laat je zien dat je moeite hebt gedaan om een geschenk te kiezen dat echt bij de ontvanger past. 

Personaliseer het geschenk

Een van de beste manieren om een relatiegeschenk extra speciaal te maken, is door het te personaliseren. Wanneer iets persoonlijks is, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om het geschenk speciaal te maken voor degene die het ontvangt. Een leuke manier om dit te doen is door het geschenk te laten bedrukken met een naam, logo of persoonlijke boodschap. Het is bijvoorbeeld leuk om tassen bedrukken en daarin allerlei verschillende spulletjes in te doen zodat het echt als een cadeautje voelt om het te ontvangen. 

Kies voor duurzame materialen

Duurzaamheid is voor veel mensen en bedrijven steeds belangrijker. Door te kiezen voor relatiegeschenken die gemaakt zijn van duurzame materialen, laat je zien dat je geeft om het milieu. Dit geeft jouw bedrijf een goed beeld in de maatschappij. Er zijn tal van duurzame opties beschikbaar, zoals gerecyclede materialen, biologisch katoen of bamboe. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken, laat je niet alleen een positieve indruk achter bij de ontvanger, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

Voeg iets persoonlijks toe 

Naast het personaliseren van het geschenk, kun je ook een persoonlijke touch toevoegen door bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje toe te voegen. Schrijf een persoonlijke boodschap en laat de ontvanger weten waarom je hem of haar waardeert. Een kleine attentie zoals een kaartje kan het geschenk nog specialer maken. Voeg bijvoorbeeld nog iets kleins toe zoals een bloemetje of een lekker stukje chocolade, dit kan het relatiegeschenk net dat beetje extra geven.