Het geven van relatiegeschenken is een mooie manier om je waardering te tonen aan klanten, medewerkers of partners. Het is dan belangrijk om een goed relatiegeschenk te kiezen, omdat het jouw bedrijf vertegenwoordigt. Een veelgekozen relatiegeschenk is de mok. Een mok is praktisch, bruikbaar en kan gepersonaliseerd worden. In dit artikel geven we je vier tips voor het geven van een mok als relatiegeschenk. Zo kan jij het leukste relatiegeschenk geven!

Personaliseer de mok

Een standaard mok is natuurlijk leuk, maar het wordt pas echt bijzonder wanneer je de mok laat personaliseren. Je kunt de mok bedrukken met een logo, tekst of afbeelding. Je kunt mokken laten maken die passen bij de doelgroep. Zo wordt het relatiegeschenk wat persoonlijker. De kans is dan ook groot dat de ontvanger hem vaker zal gebruiken. Dit zal dan ook weer leiden tot een positieve associatie met jouw bedrijf.

Kies voor kwaliteit

Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit wanneer je een mok als relatiegeschenk geeft. Een stevige en duurzame mok gaat langer mee. Dit zorgt ervoor dat de ontvanger nog lang plezier heeft van het cadeau. Kies daarom voor een mok van hoogwaardig materiaal. Voorbeelden hiervan zijn porselein of keramiek. Ook de bedrukking moet van goede kwaliteit zijn, zodat deze niet snel vervaagt of beschadigt. Zo weet je zeker dat je een mooi en langdurig relatiegeschenk geeft.

Denk aan de verpakking

De presentatie van het relatiegeschenk is ook erg belangrijk. Zorg daarom voor een mooie verpakking voor de mok. Dit kan bijvoorbeeld een luxe geschenkdoos zijn. Maar dit kan ook een bedrukte zak zijn waarin de mok verpakt zit. Ook kun je ervoor kiezen om de mok te combineren met andere lekkernijen, zoals thee, koffie of chocolade. Zo maak je het relatiegeschenk extra bijzonder!

Stem het relatiegeschenk af op de ontvanger

Het is belangrijk om het relatiegeschenk af te stemmen op de ontvanger. Denk hierbij aan de persoonlijke voorkeuren en interesses van de ontvanger. Kies bijvoorbeeld voor een mok in zijn of haar favoriete kleur. Of ga voor een grappige tekst of een motief dat aansluit bij de bedrijfssector. Je kunt ook kiezen voor krijtmokken. Hierbij is de mok voorzien van een speciale coating waarop geschreven kan worden met krijt. Zo kan de ontvanger zijn of haar eigen boodschap op de mok zetten en deze steeds weer aanpassen. Een origineel en interactief relatiegeschenk! Door het relatiegeschenk persoonlijk te maken, laat je zien dat je moeite hebt gedaan om iets passends uit te zoeken. Dit wordt zeker gewaardeerd door de ontvanger.