Truien en overhemden zijn de musthaves van een kledingkast van een heer. Je ziet dan ook meestal t-shirts, truien en overhemden hangen. Meestal dragen heren op jonge leeftijd t-shirts en polo’s. Daarna worden ze oud en beginnen ze bijzondere heren overhemden te dragen. Allerlaatst beginnen ze met truien. Maar is dat daadwerkelijk ook hoe het gaat? 

Leeftijd zegt eigenlijk niets over hoe jij je kleed

Veel heren dragen eigenlijk op jonge leeftijd meer dan alleen t-shirt en polo’s. Op jonge leeftijd dragen we al heren truien en dat is niet voor niets. Truien zijn mooi, comfortabel en ze houden je warm. Hierdoor dragen veel jongeren truien. Vooral rond kerstmis en nieuwjaar zie je heren alleen maar truien dragen. Rond je 20ste leeftijd begin je met het dragen van overhemden. Ook dan draag je truien en t-shirts. Als oud volwassen persoon draag je zowat alles. Kort gezegd kun je leeftijd niet categoriseren onder wat jij draagt. Je kunt op elke leeftijd goede combinaties maken en goed kleden. Leeftijd is maar een getal en trendy zijn is helemaal niet zo moeilijk. 

Overhemden combineren 

Als je een overhemd goed kunt combineren met de rest van je outfit, zit je goed. Een overhemd zorgt over het algemeen voor een jonge, stoere en trendy uitstraling. Er zijn verschillende soorten overhemden. Enkele bijzondere overhemden zijn gebloemd, zijn van kasjmier en zijn gemaakt van ingeweven dessins. Er zijn een aantal vaste overhemd combinaties. Je zit bijvoorbeeld altijd goed als je een witte blouse combineert met blauwe jeans. Het is daarnaast wel belangrijk dat je een witte blouse draagt die aansluit op lichaamsvorm. Ben jij aan de  magere kant? dan kun je het best een slim fit overhemd dragen. Ben jij zeer gespierd? Dan kun je het best een getailleerde overhemd dragen. Heb je een normale postuur? Dan kun je het best een straight fit overhemd dragen. Een ander outfit die altijd goed zit is de wit op zwart outfit. Je kunt een witte blouse ook gemakkelijk combineren met een zwarte broekpak. Deze kun je dan dragen op zakelijke en feestelijke gelegenheden. Hiernaast kun je tijdens de zomermaanden gemakkelijk een combinatie maken van een gebloemde overhemd met blauwe of zwarte jeans. 

Truien combineren

Ook kun je truien gemakkelijk combineren. Een trui kan jou al gelijk chique, elegant en of modieus ogen. Truien zijn een van de musthaves van de kledingkasten van heren. Een van de outfits die je kunt dragen met een trui is bijvoorbeeld een zwarte coltrui met een zwarte broek. Met een zwarte coltrui zit je altijd goed. Hou jij meer van kleur en wil jij een wat vrolijkere outfit? Dan kun je bij een overhemd en trui combineren met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een roze trui boven een witte overhemd dragen. Deze kun je vervolgens completeren met blauwe jeans. Truien en overhemden zijn ideale kledingstukken voor jouw kledingkast