Wil je graag wat meer privacy in de tuin? Dat is niet meer dan logisch. Gezellig vanuit de tuin met de buren kletsen is leuk, maar soms wil je ook gewoon ongestoord in je tuin kunnen zitten zonder dat de buren of mensen vanaf de straat kunnen zien wat je in je tuin doet. Een goede oplossing om meer privacy in de tuin te creëeren is door een schutting te plaatsen. In deze blogpost lees je wat de mogelijkheden zijn met een schutting, en hoe je deze qua uiterlijk mooi en sfeervol op de tuin kunt aansluiten.

Nobelhout schuttingen

Een schutting is zeer fijn als je snakt naar meer privacy in de tuin. Bijvoorbeeld omdat je graag in de tuin wilt liggen zonnen, zonder dat de buren dit kunnen zien. Of omdat je je kinderen graag veilig buiten wilt kunnen laten spelen. Wat je redenen ook zijn, een schutting plaatsen is een goed idee. Op Nobelhout.nl vind je verschillende materialen en ontwerpen om een schutting in jouw tuin te kunnen plaatsen. Zit jouw tuin aan die van de buren verbonden? Spreek dan samen af om te investeren in de schutting en kies een schutting waar beide partijen tevreden mee zijn.

Schutting decoratie

Een schutting geeft meer privacy, maar het ziet er misschien niet altijd even sfeervol uit. Het ligt er ook aan wat voor materiaal je kiest voor de schutting. Je kunt een schutting kiezen met een natuurlijke look, door er een te kiezen gemaakt van hout of steen. Een houten schutting staat vaak mooi en natuurlijk, en je hebt hier vele mogelijkheden om hem mooi op de tuin te laten aansluiten. Bijvoorbeeld door een klimop tegen de schutting aan te laten groeien. Zo bedek je de schutting met een mooie laag groen, die bovendien gelijk een fijne omgeving biedt voor insecten, vogels en andere kleine dieren. Ook kun je de schutting versieren door bijvoorbeeld bloempotten op te hangen met verschillende mooie bloemen er in. Of andere mooie decoraties voor in de tuin er aan ophangen. Als je kiest voor een schutting met horizontale planken, kun je gemakkelijk decoraties en bloempotten eraan ophangen.

Poortdeur

Ligt jouw tuin aan de straat of een steeg, en gebruik je de achtertuin regelmatig om het huis uit te gaan? Dan kun je kiezen om een mooie houten poortdeur in de schutting te plaatsen. Bij Nobelhout.nl vind je prachtige poortdeuren die goed passen bij de schutting. Ook kun je kiezen voor een poortdeur met dubbele deuren. Dit staat zeer imposant als je een huis hebt met een lange oprit.