Een goed inzicht in je gewicht is belangrijk. Zowel als je wil afvallen als wanneer je wil aankomen. Het is belangrijk dat je niet alleen puur naar de kilogrammen kijken die erbij komen of eraf gaan. Het gaat juist ook om wat je dan verbrand of aankomt. Dit kan je het beste doen met een segmentale meting weegschaal. Dit is namelijk een weegschaal die per lichaamsdeel jouw spiermassa, spierkwaliteit en vetmassa kan meten. Hierdoor krijg je een veel gedetailleerder inzicht in waar het er precies bijkomt of weggaat. Dit is ook van groot belang op je voedings- en trainingsschema. Hierdoor kan je nog gerichter trainen om meer spiermassa op te bouwen of om juist af te vallen. Je kan dan ook je progressie beter meten dan wanneer je dit alleen met kilogrammen doet. 

 

Bij een blessure

Dan vraag je je misschien af hoe zo een segmentale meting in zijn werk gaat. Om te beginnen pak je het handvat met beide handen vast. Vervolgens worden er elektroden door de hand en voet gestuurd om metingen te doen. Vervolgens krijg je dus hele nauwkeurige informatie over je vetpercentage, spiermassa en nog veel meer.  Een van andere de voordelen van een segmentale meting weegschaal is dat het dus per lichaamsdeel kan meten. Dit is dus ideaal als je een blessure hebt en deze goed wil kunnen monitoren. Je kan dan zien of de spiermassa toeneemt en dus ook je trainingsplan hierop aanpassen. 

 

Alles overzichtelijk in een app

Wanneer dit heel goed klinkt maar je vergeetachtig bent en bang bent dat je de resultaten van je vorige metingen zal vergeten of kwijt zal raken, is daar een oplossing voor bedacht. Dat is namelijk de slimme weegschaal. Deze weegschaal meet eigenlijk hetzelfde als de weegschaal die hierboven is beschreven, maar dan van je hele lichaam. Zo laat het je vetpercentage zien, je spiermassa, botmassa en nog veel meer. Het grootste verschil is dat de slimme weegschaal kan communiceren met je telefoon. Op je telefoon kan je dan heel gemakkelijk een app downloaden. Nadat je op de weegschaal hebt gestaan zal deze de metingen direct naar je app sturen. Vervolgens zie je in de app een overzichtelijk beeld van je gezondheid over een langere periode. Op deze manier kan je je gestelde doelen nog beter in de gaten houden en zie je dus ook je vooruitgang een stuk beter. Je kan het elk moment van de dag inzien. Dat is het voordeel van een slimme weegschaal.