Voor een vrouw is het natuurlijk belangrijk om er goed bij te lopen, maar onderschat het niet, ook voor mannen wordt uiterlijke vertoning steeds belangrijker. Van strak gekamde haartjes tot stijlvolle kleding. Maar over het algemeen hebben de meeste mannen wel wat minder mode gevoel en daarom zijn wat tips natuurlijk altijd handig! De enige regel die voor iedereen altijd geldt, jij moet lekker dragen waar jij jezelf goed in voelt. Dan maakt het niet uit wat de rest er van zegt, als jij jezelf er maar zeker in voelt.

Trends

Pastels zijn eigenlijk – net als bloemenprints – een terugkerend element voor zomerkleding. Ze werken voor iedereen, omdat ze kleurrijk zijn en dus wat leven in de brouwerij brengen. Toch zijn de kleuren nog redelijk verzacht en kun je ze makkelijk met elkaar combineren. Pas wel goed op als je echt een hele lichte huid hebt, dan kan het je soms wat flets maken. Deze pastel tinten zien we in allerlei verschillende soorten kleding terug komen. Van polo’s tot schoenen, maar ook in een pastel korte broek zit je deze zomer goed! Dit seizoen heeft ook de seventies de overhand. Flared broeken, korte overhemdjasjes, corduroy en bruine leren jacks; het mag allemaal weer. Mocht je zoiets nog in de kast hebben, dan wordt het tijd om het af te stoffen en weer lekker te gaan dragen. Je kunt natuurlijk voor de volledige look gaan, het is echter beter om het te combineren met moderne items. Zo voorkom je het idee dat je op je opa zal lijken. En nu we het toch al over flared broeken hadden, niet alleen flared broeken maar ook oversized jasjes zijn helemaal hip. De meeste van ons prefereren een nauw aansluitend pak, maar probeer dit voorjaar is wat anders en ga voor oversized.

Flaneren

Het is natuurlijk helemaal aan jou wat je deze zomer met bovenstaande trends wilt doen. Als je je er niet prettig bij voelt moet je het ook zeker niet doen, maar probeer toch ook wel is uit je comfortzone te stappen. Dus berg die warme coltrui heren maar snel op en ga eens lekker shoppen of kijken wat je huidige kledingkast nog allemaal te bieden heeft. Een mens heeft vaker nog meer dan je zelf zal denken. Probeer ook eens bij een kringloop winkel te kijken. Hier wordt jouw portemonnee blij van en in het deel van recyclen ben jij dan ook nog is goed bezig!