We leven in onzekere tijden en het is normaal om angst te voelen. Steeds meer ervaren mensen gevoelens van stress en paniek. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze angst te beheersen en te verminderen. Paniek kan op ieder moment zich voordoen maar wordt vaak door iets getriggerd. In deze blog vertel ik je hoe je ermee om kunt gaan. Dit is geen medisch advies.

Adem in, en uit

Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om rustiger te worden en de angsten te beheersen. Probeer enkele minuten per dag te besteden aan diepe, langzame ademhaling. Ook wanneer je paniek ervaart is dit belangrijk maar het kan moeilijk zijn om dan de ademhaling te reguleren. Door elke dag hier tijd aan te besteden, ook in tijden van rust, wordt het meer gewenning.

De heilige 3

Er zijn een aantal punten die ervoor zorgen dat je je in het algemeen stabieler voelt. Het gebrek aan deze drie punten, zal ook zorgen dat men zich meer ontwricht voelt. Het gaat bijvoorbeeld om regelmatige beweging, zoals wandelen of yoga. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen. Probeer dagelijks 30 minuten te bewegen. Daarnaast is voldoende slaap enorm belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Probeer een vast slaapschema aan te houden.

Een gezonde en gevarieerde voeding is ook belangrijk voor de mentale gezondheid omdat ook dit het lichaam ondersteunt. Probeer elke dag voldoende groenten, fruit, volkoren producten en eiwitrijke producten te eten en drink voldoende water. Op deze manier verkeert het lichaam niet al vooraf in een lage en onbewuste staat van stress.

Beter niet

Als je merkt dat je snel of meer last hebt van angst, is het handig om bepaalde producten te vermijden zoals cafeïne en alcohol. Cafeïne en alcohol kunnen angst verergeren. Probeer deze producten te beperken of te vermijden. Er zijn gelukkig ook dingen die je beter wel kunt doen.

Beter wel

Zo kan je middeltjes proberen die rust kunnen brengen. Heir is nog niet voldoende onderzoek naar geweest en overleg met een arts is noodzakelijk maar thc olie kan helpen om je rustiger te voelen. Dit vind je op thc-olie.nl. Ook is het belangrijk om steun te hebben van vrienden, familie of een therapeut. Praat met iemand over je angsten en zoek hulp als je dat nodig hebt.

Probeer ook positieve gedachten te cultiveren. Dit kan je doen door positieve dingen op te noemen of elke dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, bijvoorbeeld.