Je kunt erg ongelukkig worden van slechter gaan horen. Je mist delen van gesprekken en je voelt je al snel ouder dan je daadwerkelijk bent. Toch is de stap naar de audicien voor veel mensen te groot. Ze hebben het idee dat een gehoorapparaat maakt dat ze ouder lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Maar wat nu als je kunt gaan voor een gehoorapparaat in het oor? Van een gehoorapparaat in het oor zie je aan de buitenkant niets, je hebt er alleen maar veel plezier van. Je kunt met een gehoorapparaat in het oor weer volledig meedoen met alle gesprekken en je hoeft niet meer een beetje vaag te knikken.

Een gehoorapparaat in het oor is klein maar fijn

Nog niet eens zo lang geleden was een gehoorapparaat in het oor ondenkbaar. Je had altijd te maken met een kastje dat om de oorschelp werd bevestigd. En dat was niet alleen altijd zichtbaar, het was ook nog eens een stuk minder comfortabel. Zo'n kastje om je oorschelp zat in de weg bij het dragen van een bril of een zonnebril en het gaf een onaangenaam gevoel tijdens het dragen. Je kon deze hoortoestellen alleen in "huidskleur" krijgen, maar die kleur was niet alleen lang niet voor iedereen geschikt, door de hoogglans afwerking viel deze kleur ook nog eens extra op.

Laat je oren eens goed doormeten

Heb je steeds meer het gevoel dat je iets mist? Zag je die politieauto met toeters en bellen pas toen deze je voorbij kwam? Dan wordt het tijd om je oren eens goed door te laten meten. De eerste stap is altijd even een bezoekje aan de huisarts of de praktijkondersteuner. Laat hem of haar eens goed in je oren kijken en een eventuele prop van oorsmeer uitspuiten. Dat is misschien even een irritant gevoel, maar het kan al een enorme opluchting zijn.

Nodig de audicien uit bij je thuis

Je hoeft niet perse naar een gezondheidscentrum of een audiologisch centrum om je oren te laten checken. Je kunt, als je dat fijner vindt, de audicien gewoon bij je thuis uitnodigen. De audicien neemt alle spullen mee om je oren goed te kunnen doormeten. Je weet dan al snel of je inderdaad een gehoorapparaat nodig hebt. De audicien kan je ook adviseren over de verschillende hoortoestellen en welke het best bij jou zou passen. Je kunt direct een hoortoestel proberen en het enorme verschil merken. Een hoortoestel geeft je heel veel vrijheid!