Nederland staat internationaal bekend als een welvarend land. Dat is ook niet gek als je de kwaliteit van het leven in ons land vergelijkt met die in veel andere landen. Als je in Nederland over straat loopt zie je bovendien duidelijk de signalen dat dit een relatief rijk land is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende voertuigen die je regelmatig tegenkomt. Dit zijn een aantal voorbeeld van voertuigen die ontzettend populair zijn in Nederland. 

 

De scooter

Er zijn veel mensen in Nederland die dagelijks een scooter gebruiken om naar hun werk of school te komen. Het rijden op een scooter heeft veel voordelen ten opzichte van het rijden in een auto. Zo is het bijvoorbeeld in een stad veel makkelijker om met een scooter op je bestemming te komen. Dit komt doordat de wegen in het centrum van een stad vaak erg druk zijn. Hierdoor heb je er veel voordeel van als je op een scooter tussen het drukke verkeer door kunt rijden. Er zijn veel verschillende soorten scooters die je kunt aanschaffen. Vespa is het meest populaire en bekende scootermerk in Nederland. Je zult bijvoorbeeld vast al eens een Vespa sprint mat grijs zijn tegengekomen op straat. Toch zijn er ook veel mensen die op scooters van andere fabrikanten rijden. Vaak zijn deze scooters goedkoper dan de scooters van het merk Vespa. 

 

De motor

Naast scooters zie je in Nederland ook regelmatig een motor voorbij komen op de wegen. Het is voor veel mensen fijner om op de motor naar hun werk te gaan omdat je met een motor gemakkelijk tussen de files door kunt rijden. Bovendien krijg je een erg vrij gevoel wanneer je op de motor rijdt. Er zijn dus verschillende redenen waardoor mensen een motor kunnen kopen. Als je net je motorrijbewijs hebt en nog niet op een zware motor mag rijden, is het misschien een goed idee om een motorscooter aan te schaffen. Dit is een aangepaste scooter die op papier als een motor wordt gezien. Je mag hiermee dan ook op de snelweg rijden. Als je begaan bent met het milieu, kan het een goed idee zijn om een elektrische motorscooter aan te schaffen. 

 

De auto

Het gemotoriseerde voertuig wat het meest gebruikt wordt in Nederland, is zonder twijfel de auto. Dat komt doordat je met een auto heel eenvoudig naar je werk of school kunt rijden en ook nog overdekt zit. Als het regent, ben je blij dat je een auto hebt in plaats van een motor of een scooter. Hierop wordt je namelijk wel nat door de regen en in een auto niet. Bovendien kun je met een auto op de meest comfortabele manier honderden kilometers per dag afleggen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.