Als je een eigen bedrijf hebt, is het van belang om goed met je personeel om te gaan. Dit klinkt erg logisch, maar er zijn toch nog te veel werkgevers die dit belangrijke doel uit het oog verliezen. Op zich is dat ook helemaal niet zo gek, want als je een eigen bedrijf hebt, doe je natuurlijk altijd je best om het resultaat van je bedrijf zo goed mogelijk te krijgen. Als je voor het maximale resultaat gaat, kan het zo zijn dat je niet meer echt bezig bent met je werknemers.

 

Toch is het erg belangrijk om je werknemers tevreden te houden. Je moet ze echt het gevoel geven dat je ze waardeert, want anders zullen zij snel het plezier in hun werk verliezen. Dat wil je als mens natuurlijk niet, maar ook als ondernemer is dit voor jou niet voordelig. Het is immers niet goed voor je bedrijf als personeelsleden bij je weglopen omdat zij zich niet gewaardeerd voelen. Gelukkig kun je hier relatief gemakkelijk iets aan doen. 

 

Geef je werknemers een leuk cadeau met kerst

Kerstmis is de tijd van het geven van cadeaus. Als ondernemer is het dan ook gebruikelijk om je werknemers te verrassen met een leuk cadeautje. Dat is wel zo leuk voor de mensen die het hele jaar door hard voor je hebben gewerkt. Zonder hen was jij nooit zo ver gekomen als je nu bent en daarom verdienen zij een blijk van waardering. Die kun je dus geven door je werknemers een relatiegeschenk kerst te geven. Het is voor hen erg leuk om iets te ontvangen, ook als is het misschien iets waar zij niet zo veel aan hebben. Het gaat namelijk meer om het feit dat er aan de werknemers gedacht is en dat zij iets moois krijgen als waardering. Daarom is een kerstattentie personeel zeker op zijn plaats.

 

Doe onderzoek naar de tevredenheid van je werknemers

Het is ook van belang om door het jaar heen bezig te zijn met hoe tevreden je werknemers zijn. Dit kun je doen door een onderzoek te laten doen onder je werknemers. Uit dit onderzoek zal dan blijken hoe tevreden zij zijn en wat voor suggesties zij hebben om dit te verbeteren. Je hoeft dan natuurlijk niet automatisch alles te doen wat je werknemers voorstellen, maar dit kan je wel helpen om bepaalde verbeteringen door te voeren.