Op grote industriële gebieden zijn veel bouwmachines te vinden. Deze zijn natuurlijk ook noodzakelijk voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. In deze blog worden een aantal van deze bouwmachines beschreven die zeker niet mogen missen in de bouwsector. Ook zal er per machine een aantal eigenschappen en voordelen benoemd worden. Zowel voor het kopen als voor het verkopen van bouwmachines is het handig om te weten wat je ermee kunt en wat je bouwmachines waard zijn. Lees vooral verder en kom meer te weten over hulpmiddelen in de bouwsector. 

Kranen

Er zijn verschillende soorten kranen die gebruikt worden in grote industriële gebieden. Denk bijvoorbeeld aan torenkranen, bovenloopkranen, containerkranen en terreinkranen. Deze hebben allemaal eigen voordelen en zijn bedoeld voor verschillende toepassingen. De meest populaire kraan in de bouwsector is de torenkraan. Op veel verschillende plekken zijn torenkraan te koop. Een andere naam voor deze machine is werfkraan of bouwkraan. De kraan bestaat uit een betonnen voet en een mast. bovenaan de mast zit een giek. Dit is de horizontale arm die om de mast kan draaien. Torenkranen worden gebruikt om zware materialen naar boven te hijsen of te verplaatsen. Sommige van deze kranen kunnen tot wel meer dan veertig ton heffen.    

Graafmachines

Bij veel werkzaamheden op een industrieterrein komt graafwerk aan te pas. Daarom is het altijd handig om deze aan te schaffen. Een graafmachine is speciaal ontworpen om grote en zware graaf klussen uit te kunnen voeren. Daarnaast zijn sommige graafmachines ook voor andere toepassingen inzetbaar, zoals het effenen van terreinen en vrachtauto’s lenen. Een graafmachine is uitgerust met een enorme arm waardoor je eenvoudig kuilen en greppels kunt graven. Sommige graafmachines zijn voorzien van extra poten. Deze zorgen voor meer stabiliteit. Ook graafmachines zijn op veel diverse plekken verkrijgbaar en kunnen in grootte variëren. Bekijk dus altijd goed voor welke toepassingen je van plan bent een graafmachine in te zetten zodat je het juiste formaat met de juiste eigenschappen kunt aanschaffen.      

Bulldozers 

Een ander handige bouwmachine voor op grote industriële terreinen is de bulldozer. Een andere naam voor een bulldozer is een grondschuiver. Dit heeft de machine natuurlijk te danken aan haar functie. Het is namelijk een krachtige tractor met rupsbanden. Daarnaast is de machine voorzien van een blad op de voorkant. Een bulldozer wordt ingezet om grote hoeveelheden grond te verplaatsen. Meestal over korte afstanden. De krachtige motor van deze boormachine maakt het mogelijk om eenvoudig over moeilijk begaanbare terreinen te rijden. Deze stevige bouwmachine heeft daarnaast ontzettend veel grip waardoor zware klussen zo gepiept zijn. Zeker een mooie toevoeging aan je bouwmachine collectie.