Heb je last van veel dode planten in je mooie tuin of ergens anders? Dan kan het liggen aan engerlingen. Door het mooie weer in Nederland hebben veel huishoudens weer een mooie voor en achtertuin staan. Tijdens het zonnetje moet jouw tuin natuurlijk er strakker uit zien dan die van de buren. Voor veel ouderen is de tuin hun alles, ze zijn er elke dag mee bezig en willen het uiterste uit de tuin halen. Een mooi boompje hier en een mooi boompje daar. Aanvullend met mooie plantjes en rozen. Elke week gaan ze naar de Overvecht om mooie bloemen te halen en staan ze weer op de zondag hard te werken voor de tuin. Als het maar mooi staat voor de zomer. Echter hebben veel tuinen last van beestjes, wormpjes, vogels die alle planten kapot maken. In deze blog neem ik jou mee in de wereld van engerlingen. Dit zijn kleine larven die jouw planten kapot maken. Ik vertel hoe je dit kan bestrijden, ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!

Engerlingen

Veel tuinen hebben specifiek last van engerlingen. Dit zijn kleine wormpjes die in de grond en meestal onder de graszoden zitten. Ze kunnen ook voor komen onder hagen, bomen en heesters. Deze larven eten stuk bij stuk aan de wortels van het gras of de heesters waardoor ze na een tijdje zullen sterven. Veel mensen denken als ze dode planten hebben dat ze last hebben van meikevers maar het zijn vaak engerlingen.  Engerlingen is de verzamelnaam voor vele soorten keverlarven, namelijk de rozenkever, junikever, sallandkever, julikever, meikever en nog veel meer. Ze larven zijn allemaal C-vormig en zijn niet mega groot. Ze zijn witachtig van kleur met een bruine kop en donkergrijs achterlijf met pootjes.

Hoe te bestrijden?

Heb je na het controleren daadwerkelijk last van engerlingen? Neem dan even een kijkje op de webshop van Biogroei.nl hier heb je producten waar je engerlingen bestrijden kunt. Dit kan namelijk met het B-green product. Dit is een biologisch bestrijdingsmiddel dat effectief is tegen het bestrijden van engerlingen. Bij Biogroei is alles biologisch en goed voor de mens en het milieu. B-green bevat aaltjes, ook wel nematoden genoemd die het bestrijden helpt. Deze aaltjes hebben namelijk symbiose waar bacterien inzitten die voor de larven niet goed zijn en dus dood gaan. B-green is een zakje die je verspreidt over de aangetaste stukken en dan zoeken ze vanzelf de engerlingen op in de grond. Vervolgens gaan deze aaltjes binnen bij de engerlingen en leggen ze bacteriën neer waardoor ze dood gaan. Aaltjes tegen engerlingen helpt echt volgens bronnen!