Wie een onderneming heeft waar chemische of wellicht zelfs giftige stoffen in het spel zijn, wil graag zorgen voor een veilige omgeving. En hoewel de containers waarin deze stoffen worden opgeslagen in principe veilig zijn, zit een ongeluk in een klein hoekje. Er kan na langer gebruik altijd een zwakke plek in de container ontstaan. Daarnaast heeft u op menselijke fouten nog minder greep. Als er iets is wat nooit kan worden uitgesloten, is het wel een menselijke fout. Wellicht wordt een container niet adequaat afgesloten, of een deksel van een ton niet goed dichtgedraaid. Dit zou zomaar kunnen leiden tot het lekken van de opgeslagen stoffen. In deze blog vertel ik hoe u het lekken van (chemische) stoffen kunt voorkomen.

Lekbakken als extra slot op de deur bij de opslag van risicovolle stoffen

Om risicovolle situaties met opgeslagen stoffen te vermijden, zijn er lekbakken te koop bij Logistiek Online. Deze zijn voor veel bedrijven zelfs wettelijk verplicht. De naam zegt het al een beetje, maar lekbakken zijn er dus voor bedoeld om het lekken van gevaarlijke stoffen op te vangen. Chemische stoffen die op de vloer of in de grond weglekken, kunnen funest zijn voor zowel werknemers als voor het milieu. De situatie in Nederland is bovendien al ernstig genoeg. In de jaren '60 en '70 loosden papierfabrieken, producenten van verf en metaalfabrieken al hun afvalstoffen straffeloos in het grondwater. Daardoor is tot op de dag van vandaag veel grond in Nederland hardstikke vervuild. Het is dan ook een goede ontwikkeling dat lekbakken inmiddels verplicht zijn als extra slot op de deur bij de opslag van risicovolle stoffen.

Verschillende varianten lekbakken op Logistiek Online

Bij Logistiek Online zijn er lekbakken in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er lekbakken van 220 liter en 440 liter. Ook worden er zowel retentie containers in een plastic als in een metalen veriant aangeboden. Met of zonder lekrooster? Wederom is er voor elke behoefte een oplossing op maat bij Logistiek Online. De producten zijn zo vervaardigd dat ze eenvoudig met behulp van heftrucks verplaatst kunnen worden. Dit alles zorgt ervoor dat de jaren '60 en '70 zich niet meer in Nederland zullen herhalen. Chemische stoffen zijn voortaan veilig door gedegen retentie containers, aangevuld met lekbakken. Tegelijk zijn er allerlei projecten bezig om de grond te zuiveren van alle kwik, verf en chemische papierpulp. Door deze ontwikkelingen ziet de toekomst van ons land er weer rooskleurig uit!