Tegenwoordig is er geen huishouden meer te bedenken dat geen gebruik maakt van het internet of een tv heeft om tv te kunnen kijken. Uiteraard zullen er hier en daar een paar uitzonderingen zijn, maar over het algemeen zal het niet vaak meer voorkomen dat mensen op z’n minst één van deze zaken in het huis hebben. Echter, zal het in het begin toch nodig zijn om ervoor te zorgen dat deze verbinding daadwerkelijk aanwezig is. Zolang je niet in een huurhuis woont waar internet en tv al aanwezig is, zal je er toch voor moeten zorgen dat deze verbindingen in jouw huis aangelegd zullen worden. In de basis is dit niet erg ingewikkeld, maar toch is het wel handig om te weten hoe dit precies gedaan moet worden. Daarom is het verstandig om jezelf goed in te lezen voordat je hier zonder enige voorkennis zelf aan wilt beginnen. 

 

De kabel

Om de nieuwe verbinding in het huis goed uit te laten voeren, is het uiteraard noodzakelijk om alle nodige producten in huis te hebben. Er zijn dan ook diverse onderdelen, zoals apparaten en kabels, die je moet hebben wanneer je de verbinding voor internet of tv in het huis wil verzorgen. Eén van de onderdelen die hierbij vaak onderschat wordt, is de COAX kabel. Deze kabel zorgt er namelijk voor dat er verbinding is tussen de router en de ontvanger. In principe maakt het dat deze kabel de basis legt voor het ontvangen van de verbinding voor de tv of het internet. Daarom is het belangrijk om ook het juiste formaat van deze kabel aan te schaffen. Het verschilt per huis hoever de afstand tussen de tv en de router is, en om het helemaal mooi te maken wil je natuurlijk niet dat er een kabel door het midden van de woonkamer ligt. Daarom wil je er altijd voor kiezen om de kabel bijvoorbeeld netjes langs de muur weg te werken. 

 

En de rest

Wanneer je een goede kabel hebt, is het ook belangrijk om de juiste router en tv-ontvanger te hebben. Wanneer je een abonnement afsluit bij een provider zal je hiervoor altijd een pakket geleverd krijgen en in de basis is het bij deze onderdelen slechts een kwestie van de stekker in het stopcontact doen. Zodra de lampjes gaan branden is dit altijd een goed teken. Vervolgens moet de COAX kabel verbonden worden tussen de ontvangen en de router. Wanneer dit allemaal goed is uitgevoerd moet het mogelijk zijn om de instellingen van het internet en de tv in te gaan stellen.