We kunnen weer de deur uit. Maar inmiddels vinden we het ook wel lekker om thuis te blijven, we zijn eraan gewend geraakt. En daarnaast komen we ook met steeds meer ideeën voor het spenderen van onze vrije tijd thuis. In deze blog vertel ik je over zo’n avondje in eigen tuin. Nu de zomer op haar einde loopt, pakken we de laatste warme avonden graag mee. Lees je mee?

Wat wordt er geserveerd?

Er is niets zo lekker als ’s avonds wat te snacken hebben. Chips kennen we wel en dat een borrelnootje saai is, hoef ik al bijna niet meer te zeggen. Duik dus de keuken in voor stokbrood met dipjes en eventueel wat andere hapjes uit de keuken. Zo daar hoef je in ieder geval het terras niet voor op. Op internet staan tal van recepten voor lekkere en snelle hapjes om jezelf ’s avonds mee te verwennen. Neem er een heerlijk glas wijn bij en leun lekker achterover. De avond kan beginnen!

Loungen rond de vuurkorf

We beginnen de avond op een heerlijke lounge set. Het liefst rond een vuurkorf want het kan al flink afkoelen op sommige avonden. Neem er eventueel ook een dekentje bij, zo wordt het extra gezellig. Voor de houtjes hoef je niet met een bijl aan de slag, ook niet als je bij de bouwmarkt een net hout hebt gekocht met blokken die veel te groot zijn. Haal er een Kindling Cracker bij en een hamertje en het hout wordt zo op een veilige manier in kleinere stukken gespleten. Daarvoor hoef jij je vingers niet te riskeren.

Lekker bubbelen

Als de hapjes op zijn en we hebben ze even laten zakken, trekken we ons badpak aan en springen we zo in het bubbelbad. Dat is nog eens ultiem genieten. Zet van tevoren een rustgevend muziekje op en waan je in het gevoel van ultieme luxe, alleen of samen.

De kou in

Vanuit de warme bubbels moet er natuurlijk afgekoeld worden en dat doen we in een zogenaamde dompelton. Je hebt een ware spa in je achtertuin, schuur of onder de overkapping staan. Je kan na het afkoelen alsnog binnen een warme douche nemen maar het is geheid dat jij na zo’n avondje lekker slaapt. En als je wilt, kan het de volgende dag gewoon weer. Hoe lekker is dat? Op deze manier is het helemaal niet zo erg dat de vakantie voorbij is.