We hebben het afgelopen anderhalf jaar veel afstand gevoeld. Tussen onszelf en de wereld, tussen ons lichaam en hoofd, ons hoofd en ons gevoel, maar bovenal tussen elkaar. Je geliefden, familie, vrienden en naasten niet kunnen zien of omhelzen wordt na zo'n lange tijd al snel pijnlijk. Je wordt dan al snel emotioneel als je foto's of videos ziet van een tijd waarin alles nog mocht en kon, je verlangt met een gevoel van nostalgie, of zelfs heimwee, naar iets wat zo vanzelfsprekend zou moeten zijn maar toch ineens zo ver weg is. Het was pijnlijk voor iedereen, maar toch heeft het ons wel laten beseffen hoe belangrijk menselijke connecties zijn, omringd zijn met je naasten en mooie dingen meemaken samen. Nu we weer een tijd tegemoetkomen waarin we deze dingen kunnen ervaren en daarbij ook nog eens meer dan ooit bewust voelen en waarderen, raden wij aan om meer foto's te maken, en jezelf altijd met deze herinneringen te kunnen omringen. Je weet nooit wanneer je weer even zonder moet, en door een foto voel je toch weer eventjes die warmte. 

Leg momenten vast

Als je mooie momenten meemaakt met de mensen waar je van houdt, neem dan soms even de tijd om deze vast te leggen. Je bewaart zo een klein stukje van het gevoel wat je op dat moment voelde in de foto, zodat je er altijd weer naar terug kan komen en weer even terug zijn in dat moment. Als het licht mooi op iemand valt, een heerlijke maaltijd die je samen eet, als de hele familie eindelijk weer eens bij elkaar is. Of als je met vrienden bent die je heel vaak ziet, maar als je ze op die ene avond net even wat meer waardeerde dan normaal. 

Omring jezelf met herinneringen

Want hoe meer foto's je hebt, hoe meer je jezelf ook thuis kunt omringen met liefde, warmte en gezelschap zoals je dat op die momenten voelde.  Zo voel je je nooit meer alleen, en na de afgelopen anderhalf jaar weten we allemaal dat dat een gevoel is wat we nooit meer willen voelen. Het kan ook een mooi cadeau zijn voor je vrienden of familie: een fotolijst collage met foto's van al jullie favoriete momenten samen. Voor iemands verjaardag, een jubileum of gewoon zomaar omdat je van ze houdt. In een collage lijst kun je verschillende foto's samen combineren tot een werk aan de muur, een mozaiek van mooie herinneringen. 

Maar je kunt ook zelf op de muur je eigen collage maken in de vorm vane en fotomuur. Hierbij gebruik je per foto 1 lijst, en creeër je over de tijd ook een soort collage door er elke keer na een mooi moment een nieuwe foto bij te hangen.