Wilt u ervoor zorgen dat uw energierekening volgende maand lager is dan deze maand of wilt u een steentje bijdragen aan een beter klimaat? Dan kan het een oplossing zijn om infrarode panelen in uw huis te installeren. Hierdoor kunt u uw huis energiezuiniger verwarmen dan als u het verwarmt met een traditionele verwarming. Wat is een infrarood verwarming precies, en hoe werkt het? 

 

Wat is een infrarood verwarming? 

Een infrarood verwarming is een verwarming die uw huis verwarmt door middel van straling. Deze straling wordt opgewekt door middel van energie. Infrarood panelen stralen alleen warmte op de plek waar u op dat moment bent. Zo verwarmt u geen plekken die niet verwarmd hoeven te worden. In tegenstelling tot een traditionele verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar alleen objecten die in de ruimte aanwezig zijn. Dit is een veel efficiëntere manier van het gebruiken van energie.

 

Voordelen

Het aanschaffen van een infrarood verwarming heeft veel voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is het feit dat het minder geld kost om je woning op deze manier te verwarmen. Omdat het niet de hele ruimte verwarmt, maar alleen objecten, wordt er veel minder energie verbruikt. Daarnaast verwarmt een infrarood verwarmingspaneel de ruimte heel snel, wat ook energie bespaart. 

Naast het feit dat het een voordeel voor uzelf is, is het ook erg goed voor het klimaat. Doordat infrarood de lucht niet verwarmt, worden stoffen die slecht zijn voor het klimaat indirect minder verspreid. Het gebruik van een infrarood verwarming is dus goed voor het klimaat. Naast dat het geld en energie bespaart, ziet het er ook nog eens goed uit in huis. Er zijn veel verschillende soorten en verschillende kleuren panelen. Deze zijn dus te matchen met elk interieur. Daarnaast neemt het ook minder ruimte in beslag omdat u geen leidingen hoeft aan te leggen, wat bij een traditionele verwarming wel moet. 

 

Juiste panelen uitzoeken

Het is belangrijk om te weten hoeveel vermogen u nodig heeft om alles op de goede temperatuur te kunnen verwarmen. Om hierachter te komen moet u eerst weten hoe groot uw ruimte is, vervolgens weet u hoeveel oppervlakte uw panelen moeten verwarmen. Daarnaast moet u erachter komen hoe de ruimte is geïsoleerd en moet u de temperatuur die u wilt behalen gaan beslissen. Ook moet u goed kijken naar de kwaliteit van de panelen als u deze aan het uitzoeken bent.

Een infrarood verwarming is dus een goede manier om geld te besparen en een bijdrage te leveren aan het klimaat. Daarnaast past deze ook nog eens mooi in ieder interieur.