Sommige mensen zijn buikslapers. Als jij een van deze mensen bent is dit blog voor jou. Voor jou is het beste kussen een buikslaap kussen, deze kan je hoofd en nek kan ondersteunen. Zo komt je hoofd niet te ver naar voren en word je niet wakker met een stijve nek. Het beste kussen voor een buikslaper is er een met een goede rugondersteuning. Naast de rugondersteuning moet je ook letten op het materiaal van het kussen. Sommige buikslapers geven de voorkeur aan een traagschuim kussen, terwijl anderen de voorkeur geven aan een veren kussen. In deze blog gaan we in op een aantal onderwerpen omtrent een buikslaap kussen:

  • Hoe je kan weten dat je een nieuw kussen nodig hebt

  • De verschillende soorten kussens

  • hoe je het beste kussen kiest

 

Hoe weet je of jouw buikligging een nieuw kussen nodig heeft?

Als je wakker wordt met een zere nek of lage rug, dan heb je misschien een nieuw kussen nodig. Hoe weet ik of mijn bestaande kussen het juiste is?: De beste manier om te bepalen of uw kussen geschikt voor u is, is door erop te gaan liggen en te kijken hoe het aanvoelt. Als je merkt dat je hoofd wegzakt in het midden van het kussen, of heen en weer rolt, dan is dit niet het juiste kussen voor jou. U heeft een stevigere ondersteuning nodig om uw hoofd en nek in een neutrale positie te ondersteunen tijdens het slapen op uw buik.

 

De verschillende soorten kussens buikslapers 

Er zijn veel verschillende soorten kussens op de markt. Maar ze zijn niet allemaal geschikt voor buikslapers. Het beste kussen voor een buikslaper moet de volgende kenmerken hebben: 

  • Het moet een lage vide hebben zodat het je hoofd niet naar voren duwt. 

  • Het moet stevig genoeg zijn om je nek en ruggengraat te ondersteunen. 

  • Het moet hypoallergeen, huisstofmijt bestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn. 

  • Het moet ook ademend zijn, zodat u niet oververhit raakt terwijl u slaapt.

 

Hoe kies je het beste kussen voor buikslapers 

Er zijn verschillende keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een nieuw kussen. Voor zover bekend ben je een buikslaper. Nu zijn er nog een aantal keuzes die je moet maken wanneer je een kussen gaat kopen. Kies je bijvoorbeeld voor een hard of een zacht kussen. Deze keuze moet je maken aan hand van verschillende factoren. Aangeraden door professionals is een zacht kussen. Dit komt omdat, de nek en rugwervels scheef staan bij het slapen op de buik. Wanneer je een zacht kussen hebt helpt deze de wervels minder scheef te houden waardoor je zonder nek of rugklachten wakker wordt.

 

Conclusies van het beste kussen 

Na alle informatie hebben we nog een aantal conclusies voor je die de belangrijkste punten van de tekst nog eens kort samenvat. Het is belangrijk dat je een kussen koopt dat je rug en nek goed ondersteund. Daarnaast is het van belang om het kussen te kopen wat dan het beste bij je past.