Sta je op het punt om een nieuwe gaming pc te kopen, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je op moet letten? De volgende blog gaat over het kiezen van een gaming-pc zodat je straks de juiste kunt kopen die voldoet aan al jouw eisen. Het behandelt het volgende: Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming pc? Hoe kies je de juiste grafische kaart en CPU? Wat is een goede harde schijf voor een gaming pc? 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een game pc?

Natuurlijk wordt je enthousiast als je een nieuwe gaming pc  gaat kopen, maar tegelijkertijd kan het ook erg frustrerend zijn. Er zijn namelijk talloze opties te vinden op het internet, waardoor je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt maar beter voldoende geïnformeerd zijn alvorens de aankoop. Denk na over de volgende factoren: het budget, type games, de processor, de grafische kaart, opslag en de monitor. 

 

Wat is jouw budget?

Hoeveel kun je of wil je uitgeven aan een gaming pc? ieder type kan namelijk sterk verschillen in prijs. Misschien wil je wel een game PC met RGB verlichting of heb je liever een gaming pc die iets minder is in het design maar wel gevuld is met high-end componenten. Je budget zal bepalen welke richting je uit zal kunnen gaan. 

 

Type games 

Sommige games vragen veel van een game PC om optimaal te presteren. Daarom is het ook handig om na te denken wat voor spellen je ermee wilt gaan spelen. Hou je van First Person Shooters zoals Doom: eternal of Call of Duty? Dan heb je een sterke grafische kaart nodig. Als je liever Turn-Based War games hebt zoals Battletech of XCOM dan geef je meer geld uit aan de processor. 

 

De processor

De processor (CPU)  zorgt voor het aansturen van de spelwereld. De CPU zorgt ervoor dat je raak schiet, waarop de videokaart dan weer een explosie laat zien. Hoewel de processor belangrijk is, blijft de grafische kaart het onderdeel dat de meeste invloed heeft op jouw lievelings spellen. 

 

Grafische kaart

Dit is het kloppende hart van je game pc. Het verwerkt namelijk alle visuele elementen die in jouw games komen. De videokaart moet dus optimaal zijn om jou de beste ervaring te geven tijdens het spel. Hoe sneller de videokaart hoe beter de game. Kijk naar een grafische kaart met minimaal 60 frames per seconde. 

 

Opslag

De opslag van je game PC bepaald uiteraard wat je allemaal kan opslaan. Ga je voor veel opslag, wil je juist meer snelheid of een combinatie hiervan? Wij zouden kiezen voor een SSD drive omdat deze een stuk sneller zijn in vergelijk met een HDD. 

 

Succes met het het kiezen van jouw gaming pc!