Nu de horeca weer open is na de maandenlange lockdown, kun jij als barman vast wel wat lekkere cocktailtips gebruiken, dus in deze blog geven we je die: zo maak je de beste cocktails om je gasten voor te schotelen! Sommige barmannen zijn er een meester in om een exotische cocktail te maken en doen niet anders. Maar misschien ben jij wel een beginneling op dit gebied, vandaar dat deze blog dan zeer geschikt is voor jou. Allereerst, en deze is misschien wel het populairste, de Piña Colada! Hoe maak je deze? D ingrediënten zijn ananassap, rum, kokosroom en gecondenseerde melk. Dit alles doe je in de blender en mengt het door elkaar waarbij je steeds een paar ijsklontjes toevoegt. Daarna zeef je het geheel en giet het in een glas. Maak het af met een schijfje ananas en een rietje en/of parasolletje! 

Nog meer cocktailtips

Behalve die heerlijke Piña Colada zijn er natuurlijk nog meer cocktails die je als barman zou kunnen maken. Een andere leuke cocktail is de Jungle Bird. Deze ziet er erg vrolijk uit met zijn oranje kleur, daar wil je toch meteen een slok van nemen! Ideaal voor deze zomerse temperaturen. Je hebt een shaker nodig en wat ijs, daarin doe je campari, rum suikersiroop, ananas en (verse) limoensap, je schudt het geheel en dan schenk je het in een glas. Je kunt er nog wat ananas op doen om te garneren. Een superzomerse cocktail die je in veel soorten bars kunt serveren. En wat dacht je van de blue lagoon? Vanwege zijn blauwe kleur is het een superopvallende en leuk uitziende drank. Je hebt hiervoor een longdrink glas met ijs nodig, citroensap, vodka, en de rest (90 procent) vul je aan met 7up. Natuurlijk kan de Blue Curaçao ook niet ontbreken die je tot slot eraan toevoegt. Je kunt nog even roeren, en het geheel garneren met citroen. Zo zijn er dus vele tips voor heerlijke kleurige cocktails waar je zojuist enkele van hebt gekregen!

Heerlijk die cocktails maar… geniet met mate

Misschien ben jij wel een jongere, die deze blog leest. Nu de coronamaatregelen weer wat versoepeld zijn ga je misschien weer volop uit. En wellicht heb je het idee dat je iets in te halen hebt omdat je al die maanden niet uit kon gaan. Echter is je lichaam niet meer gewend aan zoveel drankjes in een bar of kroeg, dus pas op. Sommige jongeren drinken standaard te veel alcohol met alle gevolgen van dien. Wanneer je merkt dat je niet meer zonder alcohol kunt is het zaak hulp te zoeken. Je hebt dan een behandeling alcoholverslaving nodig. Professionals kunnen je helpen je verslaving weer te boven te komen. Een behandeling alcoholverslaving is zeker niet iets om je voor te schamen.