Het is vervelend om betrokken te zijn bij een ongeval. Het is nog vervelender om daar veel kosten voor te maken, terwijl jij niet fout zat. Een letselschade advocaat kan jou helpen met de claim op letselschade. En het mooie is dat dat bij letselschade advocaten altijd 100% gratis is. Het is kosteloos, omdat de aansprakelijke partij alle kosten betaalt.

Zoek een letselschade advocaat uit met LSA lidmaatschap

Als je dus betrokken bent bij een verkeersongeval zoals een aanrijding heb je altijd recht op een letselschadevergoeding. Er zijn genoeg partijen die je kunnen helpen bij aansprakelijk stellen van de tegenpartij zoals letselschade advocaat Arnhem. De kwaliteit van deze rechtsbijstand verschilt van elkaar. Zo heb je letselschade advocaten, juristen en bureaus. Doe er je voordeel mee om als je te maken krijgt met letselschade voor een partij te kiezen die een LSA lidmaatschap heeft. LSA is een specialistenvereniging van letselschade advocaten die je een aantal garanties geeft en je voordeel uit kunt halen.

Wat zijn de voordelen van een LSA lidmaatschap?

Ieder advocaat die aangesloten is bij de LSA genoot in het verleden een speciale opleiding. Daarnaast zijn deze advocaten verplicht om elk jaar opleidingen en cursussen te volgen, want er vinden vaak veranderingen plaats in de wetgeving wat betreft letselschade. Altijd volgde een LSA advocaat in het verleden een universitaire opleiding en zijn ze lid van de Orde van advocaten. Overigens mag iedere persoon zich letselschade specialist of jurist noemen dus weet met wie je te maken hebt. Voor de zekerheid kies altijd een letselschade advocaat, zodat je de garantie hebt dat je zaak in goede handen is.

Een letselschadevergoeding claimen

Je hebt recht op een letselschadevergoeding als iemand jou schade toe doet. Dat kan gebeuren bijvoorbeeld na een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Ook komen hondenbeten, een val over een losliggende stoep, medische fout of sportongevallen vaak voor. Zoals eerder aangegeven hoef je je geen zorgen te maken dat je kosten maakt bij een letselschade advocaat of jurist, want de volledige kosten betaalt de tegenpartij. De meesten mensen zijn tegenwoordig goed verzekerd tegen aansprakelijkheid van letselschade. Vaak is het zo dat je dan kan claimen bij de verzekeraar van de aansprakelijke persoon in kwestie. Alleen mishandeling is in de dekking van de verzekering uitgesloten.

Kiezen voor een letselschade advocaat, jurist of bureau?

Naast een letselschade advocaat kun je kiezen voor een jurist of bureau. Er zijn er genoeg te vinden in Nederland. Maar wees je wel bewust dat veel niet letselschade jurist of advocaat zijn. Zoek dan ook altijd uit een letselschade advocaat met LSA lidmaatschap. Zo weet je zeker dat je er vanuit kan gaan dat je zaak goed in behandeling wordt genomen en uiteindelijk de kosten van het ongeval volledig en kosteloos gedekt kunnen worden.